Forse stijging vacatures HR

Wie op zoek is naar een functie in de HR-wereld zal waarschijnlijk niet snel de plank misslaan. Ook in het derde kwartaal van 2015 is de vraag naar werknemers op HR-gebied weer hard gestegen. Ten opzichte van het derde kwartaal in 2014 nam het aantal vacatures met 33% toe, blijkt uit onderzoek van Yacht.

De stijging van vacatures in het derde kwartaal van 2015 ten opzichte van het derde kwartaal van 2014 is voor recruiters het hoogst, namelijk 68%. Volgens het onderzoek is er binnen bedrijven grote behoefte aan meer personeel, waardoor er meer recruiters nodig zijn.

Ellen Bergh, Commercieel manager HRM bij Yacht: 'Ook een andere trend valt mij op dit jaar. Dat is de stijging van het aantal vacatures gericht op arbeidsbemiddeling met de mens als vertrekpunt in plaats van de functie.' Ellen Bergh noemt als voorbeeld de functie van consulent arbeidsbemiddeling. 'We zien in 2015 een stijging van 78% in de vraag naar dit functietype. Vooral binnen de overheid is de vraag naar dergelijke HR-profielen groot. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de grote veranderopgave waar de overheden voor staan. Het begeleiden en herplaatsen naar ander werk is een belangrijk onderdeel hiervan.'

Bron: P&O Actueel

Sluiten
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie