Personal Recruitment

Personal Recruitment staat in onze dienstverlening centraal. Met deze term geven wij uitdrukking aan de wijze waarop wij onze dienstverlening benaderen en met onze vakmensen, interim professionals en klanten in contact staan.

Vakmensen en interim professionals
Wij staan continu op betrokken wijze met ons netwerk van vakmensen en interim professionals in contact over hun loopbaan en gewenste carrièrestap. Wij vinden het belangrijk dat een nieuwe medewerker de benodigde scholing heeft gevolgd en de juiste werkervaring bezit. Nog veel meer aandacht besteden we aan de vaardigheden en attitude van de mensen. Dit zijn ons inziens belangrijke factoren die iemand een vakman/ -vrouw maken. Wij staan dus in contact met VAKmensen. Dit doen wij vanuit een persoonlijke werkwijze en absolute service, oprechtheid, gedrevenheid en integriteit. Zodoende bouwen wij een persoonlijke en duurzame relatie met hen op. Op het moment dat deze mensen hier de behoefte toe voelen, bemiddelen onze personal recruiters hen heel gericht naar een passende werkkring. Een werkkring die aansluit op hun potentieel, ambities, interesses en carrièrefase. Hiervoor onderhouden wij contact met een netwerk van bedrijven.

Netwerk van bedrijven
In het contact dat wij met een diversiteit aan bedrijven hebben, staan de behoeften op het gebied van de instroom van (tijdelijk) personeel centraal en adviseren wij hen op een eigen-wijze hoe in deze behoeften kan worden voorzien. Door de kennis en inzichten die wij hiermee opdoen en de relatie die wij zodoende opbouwen, weten wij bedrijven snel met de best passende vakmensen en interim professionals in contact te brengen. Mensen die voor de organisatie een aanwinst vormen bij het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Wij streven naar constructieve arbeidsrelaties waarin het potentieel van de vakmensen maximaal tot uitdrukking kan komen. Dat noemen wij Personal Recruitment.

Duurzaam contact
Dit betekent dat wij een duurzame relatie met onze kandidaten en klanten opbouwen en een concrete vacature en/of tijdelijke opdracht lang niet altijd het vertrekpunt van het contact vormt. Wij komen juist graag eerder met betrokken partijen in gesprek om mee te denken en te adviseren. Eén van onze kandidaten vertelt u hier graag meer over:

“De dag voor kerst had ik een kennismakingsgesprek met Moniek Jansen van WorkTransfer. Ik was al een tijdje bezig mij opnieuw te oriënteren op de arbeidsmarkt en kwam via via bij Moniek terecht. Moniek had zich goed voorbereid op ons gesprek en wist in korte tijd tot de kern te komen door heel goed door te vragen. Niet dat ze direct een baan voor me had, maar veel belangrijker op dat moment: ze gaf mij nieuwe inzichten waardoor ik beter kon benoemen wat ik wel en niet wilde. Daardoor kreeg ik scherper op mijn netvlies waar ik gericht naar kon zoeken. Gedurende de afgelopen maanden hebben we intensief mailcontact onderhouden, waardoor ze op de hoogte bleef van het proces. De meerwaarde? De persoonlijke benadering en bovendien zeer waardevol voor het sollicitatieproces: richt je op wat bij je past. Bij mij heeft dit al geleid tot een aantal succesvolle gesprekken die ik hopelijk binnenkort met resultaat af kan ronden.”

Sluiten
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie